תאונות עבודה מתרחשות לעיתים קרובות בדרך כלל בעבודות כפיים שקיים בהם סיכון בגין הרמת משא, עבודה עם מכונות מסוכנות, נסיעות רבות ועוד.
תאונת עבודה ביטוח לאומי
כמעט כל הנפגעים בתאונה יודעים שעליהם לפנות למוסד לביטוח לאומי לאחר תאונה ונפרט מה הפיצוי שניתן לקבל מביטוח לאומי ובאיזה שלב.
ראשית יש לפנות למוסד לביטוח לאומי שיכיר בתאונה כתאונת עבודה עלי להתרשם כי אכן קרתה תאונה שבדרך לעבודה או חזרה ממנה או שקשורה לביצוע העבודה.
חשוב ביותר לוודא שביטוח לאומי מכיר בכל האברים שנפגעו בתאונה ולא רק חלק מהאברים, במידה והכירו בחלק מהאברים שנפגעו בתאונת עבודה, יש לפנות לפקיד התביעות שישנה את הפגיעות ויוסיפו עוד איברים שנפגעו בתאונה.
ניתן לקבל פיצוי עד 90 ימי מחלה בהם אותו נפגע נעדר מעבודתו.
לאחר מכן יש לפנות לביטוח לאומי תביעה לנכות, גם אם לא תהיה נכות קבועה ניתן לקבל סכומי כסף נכבדים בגין נכויות זמניות.
במידה ולאחר 90 ימים הנפגע עוד לא התאושש וחזר לעבוד ניתן להגיש תביעה לנכה נזקק ולקבל שכר מלא לתקופת זמן נוספת מעבר ל90 הימים שנקראים דמי פגיעה.
בסוף תקופת נכויות זמניות תיקבע נכות קבועה ובהתאם לגובה הנכות יהיה הפיצוי, פחות מ9% לא מעניק גמלה חד פעמית ונכות בגובה 20% תעניק קבצה חודשית קבועה.
תביעה נגד מקום העבודה
יש לבחון התנהלות המעסיק בקרות התאונה וברוב המקרים ניתן להגיש התביעה גם כנגד חברת הביטוח של המעביד ולקבל פיצוי נוסף בגין תאונת הדרכים.
במידה והתאונה הינה תאונת דרכים יש להגיש תביעה נוספת כנגד חברת הביטוח של הרכב ולקבל פיצוי נוסף מעבר לפיצוי מביטוח לאומי.
אם אותו נפגע עדיין מועסק בחברה יש לוודא מול המעסיק ולנהל הענין בזהירות המתבקשת או לדחות הגשת התביעה עד 7 שנים לאחריהם התביעה תתיישן ולא ניתן יהיה לתבוע.
יש לפנות לעורך דין נזיקין שעוסק בתאונות עבודה על מנת להכין את התיק בצורה טובה מבחינת ראיות להוכיח קרות התאונה ובעניו הרפואי לוודא שכל פגיעה מקבל את ההכרה ואת הנכות המתאימה.
אפשרות נוספת לקבל פיצוי במידה וקיימת פוליסת ביטוח תאונת אישיות ניתן להגיש התביעה גם כנגד הפוליסה.
כמובן שכל מקרה של תאונת עבודה שונה ממקרה למקרה הן באשר לנסיבות התאונה, הגורמים המעורבים, היקף האברים שנפגעו וחומרת הפגיעה, גילו של הנפגע ושכרו, כל אלו יחדיו מרכיבים הפיצוי הכספי.
עורך דין נזיקין ידע להעריך סיכויי התביעה לאחר תאונת עבודה ושווי הפיצוי שיתקבל בהתאם לנתונים שצוינו לעיל
מאמר זה נכתב על ידי חיים הקמן עורך דין נזיקין.