רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית מכל סוג נבחנת לפי סטנדרט ההתנהגות המצופה מרופא שחריגה ממנו תהווה רשלנות. אם אותה סטייה מרמת הזהירות הסבירה גם גורמת נזק למטופל שהיא נמנע אלמלא התנהגות הרופא, קמה עילה להגשת תביעה. מצד שני, יש סוגים שונים של מקרי רשלנות רפואית ובעיקר הבדלים שאותם אפשר לראות בין רשלנות בהיריון לבין רשלנות בתחומים אחרים.

רשלנות בהיריון יכולה לבוא לידי ביטוי או בהתנהגות הרופא המטפל או בהתנהגות האחיות והצוות המסייע. קודם כל, ישנה חשיבות גדולה לרישומים הרפואיים ותיעוד פעולות הרופאים במהלך הבדיקות השונות. 

כתוצאה מכך, מעקב הריון שגוי גורם לרופא לקבל נתונים שגויים ולא לראות את התמונה המלאה. מעבר לכך, מעקב הריון שגוי עשוי להשפיע גם על האופן שבו לידה מסתיימת.

האם אכן הייתה רשלנות בהיריון ?

כך בודקים האם אכן הייתה רשלנות בהריון הבעיה העיקרית עם מעקב הריון שגוי הוא שקשה לזהות אותו בזמן אמת. רוב הנשים עוברות את מעקב ההיריון באותה מרפאה ואצל אותו רופא, אלא אם הן מופנות למרפאה בסיכון ואז הצוות משתנה. בכל מקרה, המעקב עצמו לא יכול להתבצע רק על ידי האישה ההרה כי הוא מחייב שימוש בסוגים שונים של בדיקות ומכשירים.

רשלנות רפואית בהריון

עם זאת, אפשר עדיין לבדוק האם אכן הייתה רשלנות בהריון וזאת לאחר לידה – בין אם מוצלחת ובין אם לא. כאן, מה שצריך לבדוק זה את יסוד ההתרשלות ואת ההתנהגות של הרופא והצוות ביחס למבחן הפרקטיקה המקובלת.

אם הרופא לא משתמש ברמה של ידע ומקצועיות שקיימת ומופעלת על ידי רופאים אחרים ברמה מקצועית טובה, הרי שיש סיכוי גבוה לכך שהוא התרשל בתפקידו.

בעיה אחרת היא שבתי המשפט גם הם לא יכולים לקבוע בחלק מהמקרים האם ומתי הרופא חרג מסטנדרט ההתנהגות המקובלת. בשביל לפתור את זה צריכים בתי המשפט לקבל חוות דעת רפואית מנומקת, שמוגשת על ידי רופא עם מומחיות דומה. על בסיס חוות הדעת הזו ניתן לבחון לעומק את ההתנהגות של הרופא הרשלן לכאורה, את הנזק שנגרם לעובר או לאם ואת הקשר בין שניהם. 

מעורבות עורך דין בהגשת תביעת רשלנות רפואית לידה והריון

מייצגים יחד תהליך ארוך שמלווה בהמון חששות, דאגות והתרגשות. גם אם מבינים את הקביעה שלפיה ישנה חשיבות גדולה לרישומים הרפואיים ותיעוד פעולות הרופאים במהלך הבדיקות השונות, זה לא תמיד אומר שההיריון מסתיים כמצופה. לפיכך, מה שכדאי לעשות במקרה של חשד לרשלנות בהיריון זה לערב עורך דין כמה שיותר מוקדם.

עורך דין יכול לבדוק פסקי דין תקדימיים שרלוונטיים לנסיבות וללוות את ההורים בתהליך הגשת התביעה. מבחינה פרקטית, עורך הדין גם אחראי לפנות לרופא מומחה כדי לקבל חוות דעת רפואית והוא זה שמגיש את התביעה בפועל. לבסוף, מעורבות עורך הדין מעניקה שקט נפשי ומגדילה את הסיכוי לפיצויים.

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד אשר אינו מהווה יעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותכם