שבע עצות זהב למעורב בתאונת דרכים

כיצד יש להתנהל לאחר תאונת דרכים

תאונות הדרכים במדינת ישראל הן תופעה שכיחה למדי.


האם הינכם יודעים כיצד יש להתנהל לאחר תאונת דרכים? ואילו פעולות יש לבצע על מנת להבטיח קבלת הפיצוי?


ראשית נציין כי קיים הבדל משמעותי בין נזקי הרכב לבין נזק גופני.


במקרה והרכב ניזוק קיימת חשיבות למי האשם לקרות התאונה ועל האשם לשאת בנזק בדרך ככל באמצעות חברת הביטוח ותשלום השתתפות עצמית והכלל הראשון יסייע לכם גם בקבלת פיצוי לנזקי רכבכם וגם לצורך קבלת פיצוי בגין נזקי הגוף.

חיים הקמן עורך דין תאונת דרכים

תצלום

1.צלמו את זירת האירוע ואת מנח הרכבים בזירה באופן בו יהיה ניתן להבחין מי האשם התאונה, ואספו פרטים של עדים לתאונה.

* גם אם נראה לכם שהתאונה ברורה והנהג האחר מודה באשמה, צלמו את זירת האירוע אין לדעת איזו גרסה לתאונה ידווח הנהג הפוגע לחברת הביטוח.

יתר העצות מתייחסות לקבלת פיצוי בגין נזקי גוף, ובטרם נפרט העצות נציין כי אין כל חשיבות למי האשם בתאונה, במידה ואדם נפגע בתאונת דרכים – הוא זכאי לקבלת פיצו, ללא קשר לשאלת האשם.

פנו לקבלת טיפול רפואי מוקדם ככל הניתן

2. הדרך להוכיח כי אכן נפגעתם בתאונת דרכים היא באמצעות תיעוד רפואי, רצוי לפנות מוקדם ככל הניתן על מנת שהפגיעות יקושרו לתאונה ולא תהיה מחלוקת האם נגרמו בתאונה או לאחריה.

הקפידו שבתיעוד הרפואי יצוינו כל האברים שנפגעו בתאונה

3. לעיתים כאשר אדם סובל מפגיעה משמעותית הוא נוטה לזנוח את שאר האברים אשר נפגעו בצורה קלה או כואבים בצורה פחותה, לדוגמא אדם אשר נפגע בגבו וסבל גם משבר בקרסול בדרך כלל יתייחס אך ורק לפגיעה בקרסול ולא יזכיר כי נפגע גם בגבו, על מנת שניתן יהיה לשייך מלוא הפגיעה לתאונה יש לציין את כל האברים אשר נפגעו בתאונה.

שמירו היטב על התיעוד הרפואי

4. כחלק מהבירור הרפואי הנפגע פונה לקבלת טיפול רפואי אצל רופאים מומחים, עובר טיפולים במטרה להטיב את מצבו הרפואי ואף עובר בדיקות הדמיה שונות, קיימת חשיבות רבה לשמירה על תיעוד היות וזוהי הדרך היחידה להדגים מצבכם הרפואי.

אין לשוחח עם איש על התאונה והשלכותיה

5. חברות הביטוח שולחות מעת לעת חוקרים, אשר אינם מזדהים ומנסים לדובב הנפגע באשר לתאונה והשלכותיה, שיתוף פעולה ומסירת מידע תשמש את חברת הביטוח רק במידה ויתגלה פרט אשר מטיב עימה ובכך להפחית הפיצוי לנפגע.

אישור משטרה

6. יש לגשת ולדווח למשטרה אודות התרחשות התאונה לציין פרטי המעורבים בתאונה.

היוועץ על עורך דין בתחום הנזיקין

7. מרבית עורכי הדין בתחום הנזיקין אינם גובים שכר עבור פגישת יעוץ, לכן יש לתאם פגישה מוקדם ככל הניתן על מנת לבחון המקרה ולגבש אסטרטגיה להמשך הדרך, אופן קבלת הפיצוי והיקפו.

תאונות דרכים

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד אשר אינו מהווה יעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

מאמר זה נכתב על ידי חיים הקמן עורך דין תאונת דרכים

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותכם